ONLINE KALKULÁCIÓ | ONLINE TANÁCSADÁS | SZEMÉLYES TANÁCSADÁS | KÁRBEJELENTÉS

Blog

Biztosító váltás

Blog

A biztosító váltás fogalma röviden annyit tesz, hogy egy meglévő szerződést meg lehet újítani, vagy ha úgy tetszik át lehet váltani egy új, sok esetben kedvezőbb árú, vagy jobb szolgáltatású biztosításra. A biztosító váltás lehetőségére minden szerződő jogosult évente egy alkalommal a biztosítási évforduló közeledtével. Nagyon fontos, hogy az alábbi információkat alaposan olvassa el, ugyanis sokat segíthet a döntésben!

A biztosítás váltás feltétele csupán az, hogy a meglévő szerződés érvényes és díjjal rendezett legyen, valamint az, hogy a váltási szándékot legkorábban 60 nappal az évforduló előtt jelezni kell a biztosító részére és hogy a felmondásunk 30 nappal a forduló napja előtt meg is érkezzen a társasághoz.

Természetesen adott az a lehetőség is, hogy a meglévő biztosításunkat felmondjuk, és ugyanahhoz a biztosítóhoz szerződünk vissza a jobb feltételek kihasználása érdekében. Itt figyelni kell egy dologra! Egyes társaságok ez esetben pótdíjat alkalmaznak, aminek következtében drágulhat a biztosítás ezért minden esetben tájékozódjon ha ugyanazt a biztosítót választaná váltás esetén, ahol jelenleg is van!

Ha pedig nem tudjuk, hogy megéri e felmondani a biztosításunkat töltsük ki a lakasbizti.hu kalkulációs egyedi ajánlatkérőjét, ahol sok esetben nagy megtakarítások érhetőek el. Lakásbiztosítás kalkuláció. Személyesebb tanácsra van szüksége? Nincs gond. Akár ONLINE, akár SZEMÉLYESEN is tudunk találkozni.

Lakásbiztosítás felmondása:

 

Lakásbiztosítás váltás:a váltás az évforduló előtt 60 nappal eszközölhető, a felmondásnak a biztosítóhoz be kell érkezzen az éfvorduló napja előtt 30 nappal.

Érdekmúlás: Adás-vételt követően a lakásbiztosítási szerződés felmondható, melyhez az ingatlan eladási szerződését a kötvényszámmal együtt kell eljuttatni a biztosító részére.

Közös megegyezés: Alapos indok esetén és az Ügyfél és a Biztosító kétoldalú megállapodása alkalmával a biztosítás felmondható közös megegyezéssel is bármikor, de mind a két félnek partnernek kell lennie ebben az ügyben!

Díjnemfizetés: Ez nem a legszerencsésebb megszüntetési ok, ugyanis az esedékességtől számított 60 napig a biztosító vár a befizetésre és ezzel egy időben adja is a kockázatot! Ha az összeg nem kerül befizetésre, eme időszakot a társaság respiró díj címszóval behajthatja!

Biztosítás felmondása szabályai: Akár váltás miatt, akár más okból biztosítást készülünk váltani, feltétlenül tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan mik a biztosítás felmondása szabályai. A leglényegesebb lépés minden ilyen esetben, hogy letöltsük az internetről a felmondó nyilatkozat mintát, mely oldalunkon nagyon egyszerűen és gyorsan elérhető. A legtöbb biztosítás esetében fontos az ügyfélnek, hogy a felmondás napján megköthesse új biztosítását, amihez mi minden segítséget megadunk. Erre azért is nagyon oda kell figyelni, hiszen például a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás esetében már egy nap kimaradásakor is fedezetlenségi díjat kell fizetni.

Persze akár lakás, gépjármű, vagy életbiztosításról van szó, nem elvárás az évenkénti felmondás és váltás, de igazából akkor járhatunk jól, ha akármelyik szerződésünkre vonatkozóan figyelemmel kísérjük az évfordulók dátumát és még ez előtt időben felülvizsgáljuk érvényes szerződésünket. Ha ellátogat alkuszi oldalunkra, itt minden fajta biztosítás tekintetében eléri az összes vezető biztosító ajánlatát, szerződéses feltételeit,tarifáit, így könnyen összehasonlíthatók azok egymással és az Ön érvényes biztosításával egyaránt. Ha valaki ezek után úgy dönt, hogy vált, akkor minden képen meg kell ismerje, mik jelenleg a biztosítás felmondás szabályai.

A legsarkalatosabb pontja ezen szabályoknak az időben történő felmondás. Tehát amikor már letöltöttük a felmondó nyilatkozatot, azt a formának megfelelően szabályosan kell kitölteni, szerepeltetni szükséges az élő szerződés számát, a szerződő fél személyes adatait és természetesen a biztosítás nemétől függően a többi fontos részletet. Gépjármű biztosításnál például az autó rendszámát, gyártmányát. A lakásbitósításoknál nem szabad megfeledkezni arról, hogy amennyiben a biztosított ingatlan címe és a szerződő fél lakcíme nem azonos,akkor mindkettőt fel kell tüntetni a felmondó nyilatkozatban.