ONLINE KALKULÁCIÓ | ONLINE TANÁCSADÁS | SZEMÉLYES TANÁCSADÁS | KÁRBEJELENTÉS

Blog

A megfelelő lakásbiztosítás kiválasztása

Blog

Mi befolyásolhatja a biztosítási díj nagyságát?

A biztosítási díj nagyságát befolyásolhatja a vagyontárgyak értékének nagysága, a kapcsolt szolgáltatások, a kiegészítő fedezetek, a szerződés megkötésének módja, a díjfizetés gyakorisága és módja.

Mekkora a biztosítandó vagyon?

A biztosítandó vagyon értékének meghatározása: épületek esetén az újraépítési értéket veszik figyelembe, ami nagy valószínűséggel nem egyezik a piaci értékkel. Ingóságok esetében pedig az újrapótlási/beszerzési értéke a meghatározó. Ezt az értéket kár esetén bizonyítani kell számlákkal.

Önrésszel vagy anélkül?

Amennyiben lakásbiztosítását önrésszel kívánja megkötni, abban az esetben az önrész mértékéig a károkat – akárcsak a casconál – nem terheli a biztosítóra, cserébe díjkedvezményt kap.

Az ingatlan egyéni vállalkozás vagy cég székhelye?

Ebben az esetben a magánszemély által megkötött lakásbiztosítás nem terjed ki ezek vagyontárgyaira, így kiegészítő biztosítást kell kötni, amely már a cég vagyontárgyaira is fedezetet nyújt. A vállalkozás vagyontárgyainak bebiztosíthatósága függ a biztosító szabályzatában meghatározott térítési összegtől és a vállalkozás nagyságától is.

Asszisztencia szolgáltatás kár esetén?

Nagyban megkönnyíti a teendőit egy esetleges káresemény bekövetkezésekor, ha a választott biztosító rendelkezik asszisztencia szolgáltatással, így nem Önnek kell szakembereket keresnie, hanem mindezt elintézi a biztosító.